Diva srpske i jugoslovenske kinematografije, počasna građanka Berana, Milena Dravić sahranjena je u petak u Aleji zaslužnih građana u Beogradu.

3964232865bc9ebbd4df20892116197_v4_big

Komemoraciji i sahrani prisustvovala je i delegacija Opštine Berane na čelu sa predsjednicima opštine i Skupštine, Dragoslavom Šćekićem i Novicom Obradovićem. U delegaciji su bili i rukovodilac Službe predsjednika Dubravka Jovančević, potpredsjednik Skupštine Goran Kiković i odbornik u lokalnom parlamentu Bogdan Joksimović.

Prethodno je u Zvezdara teatru održana komemoracija na kojoj su se uz pesmu „Milena“, dugi aplauz i suze, prijatelji i kolege oprostili od Milene Dravić.

Na istoj sceni gde je Mileni Dravić u decembru prošle godine uručena nagrada „Dobričin prsten“ održana je komemoracija na kojoj su o njenom izuzetnom opusu, neobičnoj harizmi, velikoj dobroti i talentu, autentičnosti i ljepoti govorili njeni prijatelji i kolege.

Seka-Sablic-u

Od Milene su se prigodnim riječima oprostili, njena kuma i glumica, Jelisaveta Seka Sablić, filmski poslenik Radoslav Zenović, reditelj Jagoš Marković, akademik Ljubomir Simović, te glumci Anica Dobra i Vojin Ćetković, zatim Branka Petrić, reditelj Stefan Arsenijević, direktor Jugoslovenske kinoteke Jugoslav Pantelić, reditelj Dejan Mijač i direktor Zvezdara tetara, dramski pisac i akademik Dušan Kovačević.

Među prisutnima bili su i Rade Šerbedžija, Dragan Mićanović, Petar Božović, Dragan Bjelogrlić, srpski ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević

4942852165bc9f24e566c5889521158_v4_big

Glumac Voja Brajović je pred okupljnima u Aleji zaslužnih građana pročitao teskt koji je o Mileni Dravić napisao reditelj Dušan Makavjev.

Kolona-sahrana

U prisustvu velikog broja kolega, prijatelja i poštovalaca, Milena Dravić je sahranjena u Aleji, pored supruga Dragana Nikolića.

Mitropolit Porfirije služio je opelo.

Preminula je 14. oktobra u 79. godini u Beogradu, posle teške bolesti.