Sa dolaskom nove školske godine nacionalni projekat Osnaži.Me, koji je pokrenuo Omladinski klub Berane uz podršku, između ostalih, i Opštine Berane, seli se u školske klupe i nastavlja edukaciju i osnaživanje mladih žena na sjeveru Crne Gore.

„Učenice trećeg i četvrtog razreda iz 14 srednjih škola u Beranama, Bijelom Polju, Mojkovcu, Kolašinu, Pljevljima, Plavu i Rožajama će imati priliku da kroz onlajn radionice profesionalne orijentacije uvide brojne mogućnosti koji im se pružaju u razvoju njihove karijere“, saopšteno je.

Cilj onlajn vršnjačke edukacije je da se mlade žene podstaknu i ohrabre kako bi se na pravi način pripremile za nastavak svog školovanja i profesionalne karijere.

„Mlade srednjoškolke će u radu sa trenerima imati priliku da pomoću DISC modela procjene ličnosti odrede koja je njihova idealna profesija i kako da iskoriste svoje vještine i znanja u svom profesionalnom radu. Nakon održanih online vršnjačkih edukacija svaka učenica će dobiti priručnik sa konkretnim primjerima kako da naprave svoj prvi CV, motivaciono pismo i kako pravilno da se pripreme za intervju za svoj prvi posao“, navodi se u saopštenju.

Do sada je u okviru projekta Osnaži.Me organizovano niz edukativnih i informativnih aktivnosti na sjeveru Crne Gore, sa ciljem da se mlade srednjoškolke, studentkinje i nezaposlene mlade žene motivišu i osnaže da prepoznaju svoje mogućnosti kako bi se na najbolji način razvile u polju svoje karijere.

Nacionalni projekat Osnaži.Me ima za cilj da mladim ženama na sjeveru Crne Gore omogući priliku da prepoznaju svoje vrijednosti i sopstveni potencijal, kroz segment formalne i neformalne edukacije, osnažujući ih u kreiranju novih poslovnih i preduzetničkih prilika.

Projekat je pokrenuo Omladinski klub Berane, pod pokroviteljstvom Koka – Kola Fondacije i uz institucionalnu podršku Opštine Berane, Ministarstva sporta i mladih Republike Crne Gore, Ministarstva prosvjete, Opština Pljevlja, Mojkovac, Plav, Kolašin i Bijelo Polje. Više informacija o projektu možete pronaći na zvaničnom veb sajtu, kao i na društvenim mrežama Fejsbuk, Instagram i Jutjubu.