Pod pokroviteljstvom Opštine Berane i opštinskog Sekretarijata za sport, kulturu, omladinu i saradnju sa NVO, a u organizaciji Društva za sport i rekreaciju Berane 2016, danas  je po treći put u našem gradu obilježen Međunarodni olimpijski dan, nizom sportskih dešavanja.

DSC_0425

Opštinski sekretar za sport, kulturu, omladinu i saradnju sa NVO, Goran Folić je kazao da je razlog što Opština i resorni sekretarijat podržavaju obilježavanje Olimpijskog dana zajedno sa Crnogorskim olimpijskim komitetom upravo taj što dijelimo iste vrijednosti kao što su zdrav način života, jednakost, fer plej i podsticanje djece za bavljenje fizičkom aktivnošću.

„Kao što vidimo, najveći broj učesnika današnje manifestacije su upravo djeca, djeca našeg grada. Ako najmlađima ukažemo na prave vrijednosti i naučimo ih koliko je važno baviti se sportom njihova budućnost će biti ljepša i bolja“, istakao je on i naveo da će lokalna uprava i u narednom periodu uvijek podržavati ovakave i slične projekte.

DSC_0434

U ime Olimpijskog komiteta Crne Gore učesnicima se obratio Predrag Marsenić koji je naglasio da ova manifestacija ima globalni karakter i da se obilježava u preko 200 država svijeta, konstatujući da se Berane na ovaj način pridružuje ovoj globalnoj akciji.

DSC_0441

Svojim prisustvom obilježavanje Olimpijskog dana uveličao je i fudbalski reprezentativac Crne Gore, Aleksandar Šćekić koji je podvukao da mu je izuzetna čast što je dio ove manifestacije koja se održava u njegovom rodnom gradu.

“Volio bih da jednog dana neko od vas bude učesnik Olimpijskih igara i da osvoji neku medalju. Neko će postati fudbaler, neko košarkaš, a najvažnije od svega je to da svi budete dobri ljudi”, kazao je on.

U manifestaciji je učestvovalo 12 sportskih kolektiva i to AK “Lim”, KK “Lim”, OKK “Ivangrad”, DŽK “Berane”, RK “Berane 2003”, Streljački savez “Berane”, ŽFK “Cveteks”, ŠF “Nacional”, stonoteniski klubovi “Budim”, “Budimlja” i “Ivangrad” i ŽOK “Ivangrad 2011”.