Grubović je u periodu od 2008. do 2018. godine objavio tri zbirke poezije: „Nevjerna vremena“, „Strofe velegrada“ i „Noćni čuvar galaksije“ koje su i predstavljene ljubiteljima pisane riječi u Beranama.

Održana promocija poetskog opusa Staniše - Stanka Grubovića

U organizaciji JU Centar za kulturu, sinoć je u narodnoj biblioteci „Dr Radovan Lalić“ održana promocija poetskog opusa Staniše – Stanka Grubovića.

Govoreći o poeziji Stanka Grubovića, Darko Jovović, novinar i književnik je kazao da su njegove pjesme traganje za neproživljenim, ali i za onim već viđenim.

„Pjesnik svojim stihovima podučava da je neiskrenost najveća opasnost za ljubav i da je sterpnja plod strahova nahranjenih saznanjima da se korov prevarama doji. Za njega je ljubav vječita zagonetka i oglas za poljubce koji se ne zaključuje do kraja života. Oglas, koji se srcem raspisuje, a praštanjem ovjerava“ – istakao je Jovović.

Stihove iz zbirki poezije Stanka Grubovića govorila je Gorica Ćulafić, urednica kulturno – umjetničkih programa u Centru za kulturu, koja je bila i medijator programa.

Prisutnima se na kraju književne večeri obratio i sam autor.

U muzičkom dijelu programa nastupili su Vuk Radunović (gitara), učenik SMŠ „Vasa Pavić“ u Podgorici, – u klasi profesora Marka Prentića, zatim Doria Nedović (gitara) iz Herceg Novog, kao i Andrej Pajković, učenik Gimnazije „Panto Mališić“ iz Berana koji su izveli  par pjesama.