U Galeriji Polimskog muzeja održana je promocija knjige „Geografske odlike i kulturno – istorijsko nasleđe Gornjeg Polimlja“ autora Dejana Golubovića i Dragana Bubanje, profesora Gimnazije „Panto Mališić“.

Održana promocija knjige profesora beranske gimnazije

U prisustvu velikog broja gostiju, među kojima su bili predsjednici opštine i Skupštine – Dragoslav Šćekić i Novica Obradović, na promociji je govorila Violeta Folić, direktorica Polimskog muzeja. U svojstvu recezenta knjige, kazala je da prostor Gornjeg Polimlja predstavlja interesantno područje sa fizičko – geografskog aspekta i da je kao takvo bilo je predmet proučavanja različitih naučnika.

Održana promocija knjige profesora beranske gimnazije

„Polazeći od imena i oblasti proučavanja svojih prethodnika, autori se baziraju na osnovne podatke koji pružaju osnovnu sliku o ovom kraju. U okviru geografskih podataka iznose se podaci vezani za sam položaj Gornjeg Polimlja, ime, granice i oblasti prostiranja, zatim se predstavljaju geomorfološke, klimatske i hidrološke odlike ovog prostora, sa relevantnim i iscrpnim podacima koji čitaocu približavaju ovaj prostor“ , navela je Folić.

Održana promocija knjige profesora beranske gimnazije

U nastavku su o knjizi govorili Đoko Raičević, magistar geografije i Damjan Ćulafić, urednik časopisa „Tokovi“.

Knjiga „Geografske odlike i kulturno – istorijsko nasleđe Gornjeg Polimlja“ izašla je nedavno iz štampe kao zajedničko izdanje ustanova Polimski muzej i Centar za kulturu.