Pod pokroviteljstvom Opštine Berane, a u organizaciji Sekretarijata za sport, kulturu, omladinu i saradnju sa NVO i Sportskog centra, održan je šesti po redu tradicionalni novogodišnji školski turnir.

Tokom ove nedjelje, na više lokacija u gradu, u Hali sportova, streljani streljačkog kluba „Donje Luge“ i u prostorijama šahovskog kluba „Berane“, koji se nalazi na stadionu malih sportova, održavao se turnir za učenike osnovnih i srednjih škola sa teritorije naše opštine.

Učenici koji su uzeli učešće na takmičenju, nadmetali su se u nekoliko sportskih disciplina, u malom fudbalu, košarci, streljaštvu i šahu.

„Cilj ovogodišnjeg  školskog  turnira je okupljanje učenika, koji kroz takmičenje promovišu važnost sporta i značaj zdravog  načina života,  motivacija mladih da se bave nekim vidom fizičke aktivnosti i da na taj način razvijaju sportski duh“, kazao je sekretar resornog sekretarijata Goran Folić.

Nagrade najboljim učenicima, koji su uzeli učešće na šestom novogodišnjem turniru  biće naknadno uručene svečanom  dodjelom.