Zbog trenutne epidemiološke situacije koja je aktuelna u svijetu, i velikog broja ljudi u našem okruženju, inficiranih COVIDOM-19,  održan je sastanak Opštinskog tima za zaštitu i spašavanje, na čijem je čelu predsjednik opštine Dragoslav Šćekić. Sastanku su prisustvovali i predstavnici zdravstva, kako bi se preuzele preventivne mjere i dogovorio način na koji bi se reagovalo u slučaju pojave Korona virusa.

Sastankom je predsjedavao potpredsjednik opštine Rade Kljajić, koji je zajedno sa članovima Opštinskog tima i zdravstva, direktorom Opšte bolnice dr Budimirom Dabetićem, direktoricom Doma zdravlja dr Zuhrom Hadrović, načelnikom infektivnog odjeljenja dr Milovanom Živkovićem, epidemiologom dr Marijanom Marsenić, definisao obaveze i zadatke  koje treba sprovesti na lokalnom nivou. Takođe, stavljen je naglasak na koordinaciji lokalne samouprave i zdravstva kako bi stepen rizika od inficiranja naših građana aktuelnim virusom bio na najnižem nivou. Akcenat je stavljen i na raspoložive smještajne kapacitete, u slučaju pogoršanja epidemiološke situacije.

Opština će svoje raspoložive resurse u okviru subjekata, čiji je Opština osnivač staviti na raspolaganje u slučaju pojave Korona virusa, dok će zdravstveni radnici konstantno davati smjernice Opštinskom timu za zaštitu i spašavanje, uz naglask na preduzeća  čiji će kapaciteti, ukoliko to bude potrebno biti posebno iskorišteni. (Služba zaštite, Vodovod i kanalizacija i Komunalno).  Takođe, svi pomenuti privredni subjekti u okviru opštinskih preduzeća se obavezuju da prate smjernice Instituta za javno zdravlje i Direktorata za vanredne situacije, i da urade plan preventivnih aktivnosti, kako bi za slučaj potrebe reagovali na adekvatan način.

Zaključeno je da se svakodnevno održava komunikacija sa Institutom za javno zdravlje, Ministarstvom zdravlja i Direktoratom za vanredne situacije, koji istovremeno daju inpute  i određene smjernice na državnom nivou, kako zdravstvenim radnicima tako i Opštinskim timovima.