U organizaciji Sekretarijata za sport, omladinu, kulturu i saradnju sa NVO Opštine Berane i streljačkog kluba „Meta“ održan je „Kup oslobođenja Berana 2019“ u preciznom streljaštvu.

Takmičenje je otvorio predsjednik Skupštine opštine Berane Novica Obradović, a ispred resornog sekretarijata prisustvovao je sekretar Goran Folić. Učešće na ovom takmičenju je uzelo oko 70 strijelaca iz Crne Gore, pripadnika streljačkih klubova, Vojske, Policijske akademije, MUP-a, koji su se takmičili u kategoriji žena i muškaraca.

Zaljubljenici u pištolj i revolver, ostvarili su zavidne rezultate.

Edin Latić iz Luksemburga je u pojedinačnoj konkurenciji u pucanju iz pištolja na 20 metara, osvojio prvo mjesto, drugo mjesto je pripalo Aleksandru  Lukiću iz Nikšića, dok je treće zauzeo Dražen Vukadinović iz Podgorice.

U kategoriji pojedinačnog pucanja iz revolvera, prvo mjesto je osvojio Edin Latić, drugo mjesto Rifat Babačić iz Petnjice i treće Aleksandar Lukić.

U ekipnoj konkurenciji, prvo mjesto je zauzela ekipa „Bihor“ u sastavu Edin Latić, Sefadin Osmanović i Rifat Babačić, drugo mjesto ekipa „MDI“ koju čine Aleksandar Lukić, Nebojša Bajović, Ranko Sekulić i treće mjesto je pripalo predstavnicima ekipe „Zajcev 1“, u sastavu Milić-Mićo Ćorac, Srđan Gojković i Ivan Ćorac.

U kategoriji žena titulu je ponijela Beba Dabetić u pojedinačnoj konkurenciji u pucanju na 20 metara pištoljem.