Radionica za trenere i revijalna utakmica u UNIFIDE fudbalu, održana je danas, između  SK „Soba“ i OFK „Berane“, u organizaciji Sportskog Kluba „Specijalna olimpijada Berane“ pod sloganom „Igrajmo zajedno – učimo zajedno“.

Opštinski sekretarijat za sport, kulturu, mlade i saradnju sa NVO, finansirala je ovaj događaj, a partneri su bili škola fudbala OFK „Berane“ i Dnevni centar za djecu i omladinu sa teškoćama u razvoju.

Goran Folić, sekretar resornog sekretarijata je isped lokalne samouprave pozdravio prisutne i istakao da će i u buduće podržavati sve sportske klubove.

„Opština Berane je podržala SK „Soba“ kao novoformirani klub. Rezultat utakmice je u drugom planu, svi su pobjednici, ali je ovo dokaz inkluzije u sportu sa ciljem stvaranja okruženja u kojem svi učesnici mogu poboljšati sportske vještine treniranjem i takmičenjem. Ovaj koncept, vođen je idejom da je najbitnije zabaviti se, razviti nove i očuvati stečene sportske vještine.

Prisutnima se obratio predsjednik  SK „Soba“, Sreten Lekić koji se, pozdravljajući prisutne zahvalio Opštini Berane na finansijskoj podršci, trenerima škola fudbala, sportskim radnicima i volonterima na učešću i pomaganju u organizaciji ovog događaja.

„Cilj osnivanja sportskog kluba „Soba“ je  da pomogne djeci i mladima sa intelektualnim poteškoćama iz Berana, podsticanjem njihovog sveukupnog razvoja, razumijevanja, prihvatanja i socijalne uključenosti. Planiramo da obezbijedimo uslove za treninge tokom cijele godine i takmičenja u različitim sportovima za djecu, mlade i odrasle sa intelektualnim smetnjama, dajući im stalnu priliku da razvijaju fizičku kondiciju, da pokažu hrabrost i iskuse radost takmičenja“, kazao je Lekić.

 Lekić je objasnio i značaj Specijalne olimpijade globalno, nakon čega je izvršena prezentacija o UNIFIDE sportu, i na kraju teorijskog dijela prisutni su upoznati sa pravilima UNIFIDE fudbala.

Potpredsjednik Opštine Berane, Marko Lalević, savjetnik u službi predsjednika Zoran Jojić i Sreten Lekić uručili su igračima novovogodišnje poklone.

U praktičnom dijelu u Balon Sali je odigrana pomenuta utakmica.