Zajedničkom akcijom čišćenja izletišta kod spomen obilježja na Jasikovcu i uređenja gradskog parka u ulici VII Crnogorske, Opština Berane je obilježla Svjetski dan zaštite životne sredine.

tekst

Opština Berane je i ove godine, sa još dvadeset opština u Crnoj Gori, uzela učešće u akciji obilježavanja Svjetskog dana zaštite životne sredine. Ista je organizovana na inicijativu Zajednice opština i Ministarstva održivog razvoja i turizma.

„Povodom obilježavanja ovog značajnog datuma, Opština je u saradnji sa radnicima Komunalnog preduzeća i Službe zaštite i spašavanja, zatim učenicima i njihovim profesorima iz tri osnovne gradske škole – „Vuk Karadžić“, „Radomir Mitrović“ i „Vukašin Radunović“, kao i članovima nevladine organizacije „Sjeverna Zemlja“, uspješno realizovala današnju akciju čišćenja Jasikovca i uređenja jednog od gradskih parkova“, kazao je, ovim povodom, Darko Stojanović -koordinator same akcije.

tekst

On je ujedno poručio da se moramo svi odgovorno ponašati prema životnoj sredini i podsjetio na aktivnosti koje sprovodi lokalna uprava prethodnih dana, a koje imaju za cilj da povećaju svijest ljudi o ugroženosti iste.

tekst

„Podsjetimo, da je u toku velika akcija Opštine Berane, Komunalnog preduzeća i Agencije za izgradnju i razvoj, a tiče se uređenja nelegalnih odlagališta otpada duž obilaznice – pored rijeke Lim.
Shodno tome, apelujemo još jednom na građane da ne odlažu otpad na pomenutim lokacijama već u kontejnerima koji su predviđeni za te namjene“, naveo je Stojanović.

tekst

Paralelno sa opštinkim aktivnostima, u dvorištima srednjih škola – Gimnazija “Panto Mališić”, SMŠ Dr “Branko Zogović”, SSŠ “Berane” i SSŠ “Vukadin Vukadinović”, održane su mini akcije i časovi na otvorenom posvećeni ekološkim temama.

tekst
tekst