Predsjednik opštine Dragoslav Šćekić sa saradnicima organizovao je novogodišnji prijem za predsjednike Mjesnih zajednica sa teritorije Opštine Berane.

Na sastanku, koji je tradicionalan i organizuje se svake godine, govorilo se o važnim i veoma bitnim projektima koji su realizovani u 2017. godini (izgradnja Vodovodne mreže na teritoriji opštine, problem odlaganja komunalnog otpada, sanacija Vasovih voda, Stočna pijaca, Parking prostor, Sportski tereni u MZ, Hala sportova, Univerzitetski centar,kupovina mehanizacije za grad, renoviranje ulica i izgradnja novih itd. ) i projektima koji će se realizovati u narednom periodu. Predsjednik je istakao da je saradnja sa Mjesnim zajednicama bila na nivou i izrazio zahvalnost svima. Prezentovalo se dosadašnje stanje i način na koji su došli do rješavanja problema. Lokalna uprava je izašla u susret svim Mjesnim zajednicama u skladu sa finansijskim mogućnostima. Aktivnosti će se nastaviti i narednih godina i trudićemo se da još više uložimo napora i izađemo u susret koliko je moguće. Naravno, da problemi uvijek postoje, ali lokalna uprava uvijek nađe rješenje za njih i ništa joj ne predstavlja nerješivo. Predsjednik je istakao da je od izuzetnog značaja dobra saradnja sa predsjednicima Savjeta mjesnih zajednica, jer su oni spona između vlasti i građana. Kako je kazao, međusobna saradnja rezultirala je da se riješe prioritetna pitanja i realizuju mnogi projekti.

Predsjednici Savjeta mjesnih zajednica su se zahvalili na postignutom i iznijeli sve svoje probleme koji ih tište kako bi se u narednom periodu zajednički pronašli rješenje i ostvarili određene ciljeve.

Sastanku su prisustvovali predsjednici svih Savjeta mjesnih zajednica, potpredsjednik opštine Rade Kljajić, načelnik Službe za zajedničke poslove Danko Martinović i savjetnica u Službi predsjednika Anđela Bojović.