Služba zaštite i spašavanja Opštine Berane i ovo ljeto dočekuje spremna i sa još boljom opremom. Naime, zahvaljujući projektu koji finansira Vlada Japana, a koji se odnosi na nabavku vozila, nadgradnje i opreme za isto, dodatno će se unaprijediti kvalitet rada ove Službe.

Vrijednost ovog značajnog projekta je 72.339,00 €, koji je još jedan korak na putu osavremenjavanja i napredovanja Sistema službe i zaštite u sjevernom regionu, s obzirom na to da će ova vrijedna donacija biti na usluzi i drugim opštinama.

Važnost ovog projekta je u tome da je opštinska služba zaštite i spašavanja imala problem u pogledu nedostatka terenskog specijalnog vozila za situacije u kojima je brza reakcija prilikom spašavanja presudna. Pored toga, Služba zaštite će se upotpuniti i dodatnim savremenim sredstvima i opremom.

Vlada Japana je već finansirala projekte u Beranama, i ovo je nastavak uspješne saradnje od koje najveću korist imaju građani, a za koju se nadam da će se nastaviti i u narednom periodu. Ovim projektom doprinosimo efikasnijem, bržem i bezbjednijem radu naših spasioca, a samim tim i unapređujemo i činimo kvalitetnijim njihove intervencije i napore u cilju bezbjednosti i sigurnosti svih koji žive i borave u našem regionu.

print