Predsjednik opštine Berane, g-din Dragoslav Šćekić uzeo je učešće na međunarodnoj konferenciji „Socijalno preduzetništvo u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini: mogućnosti i izazovi“, održanoj danas u Beranama. Konferencija je održana u okviru projekta „Prevladavanje predrasuda i promocija novih alata za profesionalnu integraciju osoba sa invaliditetom u BiH i Crnoj Gori“, koji realizuje Karitas Barske nadbiskupije, a finansira Evropska Unija.

Predsjednik Šćekić je, pozdravljajući prisutne, izrazio zadovoljstvo što je i opština Berane, ustupanjem prostora na korišćenje, dala svoj doprinos realiziciji ovog projekta, i na taj način omogućila uspostavljanje socijalnog preduzeća koje će zaposliti 3 osobe sa invaliditetom.

U nastavku je ukazao na značaj socijalnog preduzetništva u rješavanju ekonomskih, zdravstvenih, obrazovnih i drugih problema, kroz rad zaposlenih iz kategorija ranjivih grupa, i na činjenicu da zajednicu mora da prepozna ove probleme i da učestvuje u njihovom rječavanju.

Na samom kraju, predsjednik je izrazio zadovoljstvo dosadašnjim partnerskim odnosom i poželio uspješan rad.

Konferenciji su prisustvovali i rukovodilac Službe predsjednika Dubravka Jovančević, menadžer Opštine Darko Stojanović, projekt menadžer Maja Garović i savjetnik za odnose s javnošću Irina Zečević.

Obraćanje predsjednika Šćekića možete preuzeti ovdje:

Govor presjednika opštine Dragoslava Šćekića