Opština Berane je za potrebe Komunalnog preduzeća preko projekta „Zelena ostrva“ obezbijedila nabavku vozila za odnošenje otpada.

tekst

Prema riječima projekt menadžera Maje Pešić, Komunalno preduzeće dobilo je novi kamion za prikupljanje i odlaganje otpada čiju nabavku je finansirala Evropska unija preko projekta „Zelena ostrva“, a koji sprovodi Opština Berane u saradnji sa partnerima.

„Pomenuti projekat se realizuje u okviru programa prekogranične saradnje Crna Gora – Albanija i ima za cilj zaštitu životne sredine i pravilno upravljanje otpadom, a čija ukupna vrijednost je oko pola miliona evra“, objasnila je Pešićeva.

Tokom ceremonije primopredaje ključeva kamiona predsjednik opštine BeraneDragoslav Šćekić, istakao je da se nada da će ova vrijedna donacija pomoći sveukupnom efikasnijem upravljanju otpadom u opštini.

„Ova donacija je primjer konkretne podrške Opštine Berane Komunalnom preduzeću“, kazao je presjednik.

tekst

Direktor Savo Vučetić je kazao da je donacija kamiona za odnošenje smeća izuzetno važna za njihovo preduzeće.

„Pomoći će nam da održavamo zadovoljavajući nivo čistoće u prigradskim naseljima, s obzirom na činjenicu da će se u tom području kamion koristiti za potrebe odvoženja otpada koji će biti razvrstan na suvi i mokri“, naveo je on.

Ceremoniji primopredaje prisustvovao je menadžer Opštine Vladimir Đaković, kao i članovi projektnog tima Danka Golubović, Rada Barjaktarović i Tatjana Mališić – Delević.