U Opštoj bolnici u Beranama organizovana je svečanost puštanja u rad novog CT skenera koji su simboličnim presijecanjem vrpce označili ministar zdravlja dr Kenan Hrapović, predsjednik opštine Dragoslav Šćekić i direktor Opšte bolnice dr Budimir Dabetić.

Nakon obilaska novog Urgentnog bloka sa tehničkim mogućnostima novog CT aparata prisutne je upoznao dr Ismet Kalač.

Ministar zdravlja dr Kenan Hrapović kazao je da je riječ o aparatu najnovije generacije , vrijednom 330 hiljada eura. U narednom periodu planirana je nabavka medicinske opreme vrijedne 350 hiljada eura – operacionog stola, opreme za patologiju, EMG aparata, parne sterilizacije i dva ultrazvučna aparata.

Direktor Opšte bolnice dr Budimir Dabetić istakao je da je ovo aparat sa manje zračenja, svi hitni slučajevi biće odmah odrađeni i  kazao da Opštoj bolnici nedostaje magnetna rezonanca kako bi raspolagala opremom koju posjeduje i Kliničko-bolnički centar Crne Gore.

Predsjednik opštine Dragoslav Šćekić iskazao je zahvalnost Ministarstvu zdravlja i Fondu zdravstva zbog nabavke ovog savremenog dijagnostičkog aparata, kazao da je ovo jedan od preduslova da Opšta bolnica bude klinički centar sjevera i podrška KBC-u Crne Gore. Instaliranjem novog CT aparata rasteretiće se rad KBC Crne Gore a građani Berana i opština okruženja  dobiće direktnu i bržu uslugu.