U Opštini Berane priređen je prijem za najbolje poljoprivredne proizvođače u 2016. godini. Tom prilikom rekorderima iz različitih poljoprivrednih grana potpredsjednik opštine Rade Kljajić uručio je diplome i simbolične novčane nagrade.

Za najboljeg iz oblasti stočarstva na teritoriji opštine Berane izabran je Manastir Đurđevi stupovi, dok je iz oblasti voćarstva titula najboljeg pripala Vojislavu Dedoviću iz Babina. Što se tiče ratarstva najuspješniji je Veselin Petrić iz Rujišta , a po pitanju povrtarstva Milovan Šćekić iz Štitara. Predrag Bulatović proglašen je za najuspješnijeg pčelara, dok je za ugledno poljoprivredno gazdinstvo proglašeno gazdinstvo Milanke Radunović iz Budimlje.

Tom prilikom potpredsjednik Kljajić odao je priznanje prisutnima na postignim rezultatima u oblasti poljoprivrede u 2016.godini, sa željom da broj poljoprivrednih proizvođača iz godine u godinu raste. Takođe naglasio je značaj edukacije poljoprivrednika što se tiče tehnika u radu, a u skladu sa evropskim i svjetskim standardima. Kako je kazao,  i u 2017. godini nada se dobroj saradnji između loklane uprave i poljoprivrednih proizvođača sa teritorije naše opštine.

Rekorderima u poljoprivrednoj proizvodnji obratio se i sekretar Sekretarijata za poljoprivredu, turizam, vodoprivredu i zaštitu životne sredine Ranko Šćekić, i istakao važnost, sada već tradicionalnog, okupljanja na kome se proglašavaju rekorderi kada je poljoprivredna proizvodnja u pitanju. On je  naglasio da je i ove godine stručna komisija za odabir najboljih imala težak zadatak.

Prijemu su prisustvovali zaposleni u Sekretarijatu za poljoprivredu kao članovi Komisije za odabir najboljih poljoprivrednih proizvođača za 2016. godinu.

print