Predsjednik opštine Berane Dragoslav Šćekić,  posjetio je juče Službu zaštite i spašavanja a povodom učešća naših vatrogasaca na suzbijanju požara u Podgorici i na crnogorskom primorju.

Komandir Službe Tiho Bogavac govorio je o aktivnostima i akcijama beranskih vatrogasaca koji su se danima borili sa vatrenim stihijama u Kotoru, Podgorici i Luštici. On je, pored toga, upoznao predsjednika Šćekića i njegove saradnike o aktivnostima, uslovima, potrebama i problemima Službe zaštite i spašavanja u našoj opštini.

Požari koji su zadesili Podgoricu i crnogorsko primorje, nažalost, pokazali su da je naša Služba zaštite i spašavanja u potpunosti obučena i spremna da odgovori svim zadacima u kriznim i veoma rizičnim situacijama, kazao je predsjednik Šćekić i naglasio da je Berane ponosno na sve one koji su u akcijama učestvovali, ali i na one koji nisu učestvovali neposredno u akcijama na jugu države i u Podgorici, ali koji su u tom periodu imali povećan obim posla.

Vatrogasci su Odlukom predsjednika Opštine nagrađeni simboličnim novčanim nagradama.

Na sastanku je bilo razgovora i o drugim tekućim problemima i funkcionisanju Službe zaštite i spašavanja.

Sastanku su prisustvovali i potpredsjednik Opštine Rade Kljajić, rukovodilac Službe predsjednika Dubravka Jovančević i savjetnica za informisanje Irina Zečević.

U prilogu teksta je Pismo zahvalnosti Direktorata za vanredne situacije (Ministarstvo unutrašnjih poslova) upućeno Službi zaštite i spašavanja naše opštine:

Pismo zahvalnosti Službi zaštite i spašavanja

 

print