„Подјела канти за одлагање отпада за грађане МЗ Ново насеље, обавиће се у понедељак 23. септембра. О датуму и времену састанка са следећом мјесном заједницом, која ће бити обухваћена истом активношћу, јавност ће бити упозната посредством сајта Општине Беране“, најавила је пројект менаџер Маја Пешић.

Подјела канти за отпад у Беранама

У Беранама почиње реализација пилот пројекта који се тиче одвајања отпада на суви и мокри. У склопу истог биће подијељено двије хиљаде канти од 120 литара у неколико мјесних заједница.

Тим поводом, у организацији пројектног тима у саставу Маја Пешић, Данка Голубовић и Рада Барјактаровић, одржан је први састанак са представницима мјесне заједнице Ново насеље у којој ће почети подјела.

Подјела канти за отпад у Беранама

Пројект менаџер Маја Пешић представила је овом приликом сам пројекат, активности и податке који су везани за исти, а директор Комуналног предузећа Саво Вучетић и начелник Комуналне полиције Александар Ојданић су објаснили која су права и обавезе грађана везано за дјелокруг посла институција које представљају.

Укупно хиљаду домаћинстава биће укључено у пилот пројекат и свако од њих ће добити по двије канте у двије боје. Уз канте ће добити и упутства за одвајање отпада. Пилот пројекат се финансира кроз пројекат „Зелена острва“ који финансира Европска унија у оквиру прекограничне сарадње са Албанијом, а реализује Општина Беране са партнерима Каритас Монтенегро, ВИС и општина Малеси е Мадхе“, објаснила је менаџерка Пешић и најавила за понедељак 23. септембар подјелу канти грађанима МЗ Ново насеље, уједно нагласивши да ће о датуму и времену састанка са следећом мјесном заједницом јавност бити упозната посредством општинске веб странице.

Подјела канти за отпад у Беранама