Muzička dešavanja u našem gradu od 2014. godine zauzimaju sve značajniju ulogu. Regionalni festival elektronske i hip hop muzike, Tandr fest koji se održava na beranskom aerodromu, koncerti za Dan opštine i doček Pravoslavne nove godine u glavnoj ulici, te muzički događaji u amfiteatru spomenika na Jasikovcu i sali Centra za kulturu, pozicionirali su Berane kao prepoznatljivu muzičku destinaciju u Crnoj Gori i šire.

DCIM100MEDIADJI_0018.JPG

Iz godine u godinu pod pokroviteljstvom ili u organizaciji Opštine Berane, zatim Turističke organizacije i Centra za kulturu, organizovani su kvalitetni i različiti muzički sadržaji koji su privukli hiljade i hiljade posjetilaca, kako iz Berana i gradova u neposrednom okruženju tako i iz čitave države.

20376107_1569190409766000_6033656733150706945_n

Tandr fest se svrstava u tri najveća muzička događaja u zemlji. Svjedoci smo da broj posjetilaca, prošle godine bilo je ih za dvije večeri oko 15.000 hiljada, opravdavaju status ovog festivala kao najvećeg na sjeveru Crne Gore za mlade. Kada je riječ o koncertima u glavnoj ulici prošlogodišnji su zabilježili rekordnu posjećnost od preko 10.000 ljudi.

Priznati i poznati muzičari iz Crne Gore i zemalja regiona, kao i oni koji su svjetski poznati, nastupali su na različitim muzičkim dešavanjima u našem gradu (Hu Si, Bengladeks, Edo Majka, Marčelo, Bed kopi, THCF, Gru, Tomas Gold, Bilja Krstić i Bistrik bend, Goca Tržan, Braća Teofilović, Aco Pejović, Legende, Ivana Selakov, Boban Rajović…).

Fenomen ove decenije, kažu stručnjaci, jeste muzički turizam. Opština Berane i Turistička organizacija imaju u planu da i u budućnosti nastave da poklanjaju tome posebnu pažnju.

Organizatori su i za ovu godinu posjetiocima pripremili seriju nastupa i koncerata velikih muzičkih imena u Beranama.