Delegacija SO Berane u sastavu: Novica Obradović, predsjednik Skupštine; Zoran Jelić, sekretar Skupštine; Jasmina Đukić, savjetnica; i Boris Boričić, odbornik; kao i Savo Vučetić, u svojstvu predstavnika lokalne samouprave i boračkog udruženja, prisustvovala je u Murinu juče obilježavanju dvije decenije od ratnih dešavanja i bombardovanja te varošice od strane NATO avijacije 1999. godine, kada je stradalo šest civila, od kojih troje maloljetne djece.

tekst

Na spomenik murinskim žrtvama položeno je cvijeće, a liturgiju u crkvi Svete Petke služili su zajedno mitropolit Crnogorsko – primorski g. Amfilohije i episkop Budimljansko – nikšićki g. Joanikije.

Ži­vo­te su tada iz­gu­bi­li če­tr­na­e­sto­go­di­šnji Mi­ro­slav Kne­že­vić (1985), tri­na­e­sto­go­di­šnja Oli­ve­ra Mak­si­mo­vić (1986) i de­se­to­go­di­šnja Ju­li­ja Bru­dar (1989). U na­pa­du su stra­da­li i Vu­kić Vu­le­tić (1953), Mil­ka Ko­ča­no­vić (1930) i Ma­noj­lo Ko­ma­ti­na (1927).

U Domu kulture u ovoj varošici veliki broj mještana i gosti iz čitave Crne Gore prisustvovali su komemorativnoj sjednici, prikazivanju filma „Da se ne zaboravi“ i predstavljanju knjige „Poslednja linija odbrane“, autora Radana Nikolića.

print