Šahisti Berana u sastavu Željko Obadović, Vojislav i Ilija – Kile Ivanović, Ivan Radić, Slavko Petrović i Aleksandar Cimbaljević, osvojili su bronzanu medalju na 56. MOSI u Sokocu, u konkurenciji od jedanaest ekipa.

Šahisti Berana osvojili bronzanu medalju

U ukupnom skoru imali su sedam poena i to nakon pet odigranih kola. Bili su bolji od ekipa Kolašina (5:1) i Bjelog Polja (3,5:2,5), poraženi od Priboja (4:2), a remizirali su sa, po ocjeni mnogih, najboljima – ekipom Požege (3:3). U jednom kolu su zahvaljujući žrijebe slavili bez borbe.

Beranci su imali isti broj poena kao drugoplasirana ekipa Pljevlja, a svega poen manje od prvoplasirane Požege.

„Takmičenje se igralo se po švajcarskom sistemu u pet kola. Izuzetno smo zadovoljni osvojenim trećim mjestom. Ostvarili smo više nego što smo očekivali zato što su realno učestvovale dosta jake ekipe, koje su rejtingom bolje od nas“, kazao je kapiten Željko Obadović i dodao da su igrali borbeno i uz malo sportske sreće, kako je rekao, uspjeli da osvoje bronzanu medalju.

On je naveo još to da nisu nastupali u najjačem sastavu jer nisu bili prisutni Vladan Anđić i Rade Bulat.

„Uprkos tome što njih dvojica nisu mogla doći, kolege i ja smo se potrudili da njihovo odsustvo nadomjestimo“, zaključio je on.

Napomenimo, Berane su predstavljali na igrama igrači šahovskih klubova Gambit i Berane.