Beranski rukometaši zauzeli su četvrto mjesto na 56. MOSI održanim u Sokocu (Republika Srpska).

Rukometaši MOSI Berane

Iako su tokom takmičenja pokazali odličnu igru, zbog nešto lošije gol razlike u odnosu na ekipu Prijepolja nisu nastupili u finalu, pa su tako u mečevima za konačan plasaman od četvrtog do šestog mjesta, savladali prvo Bijelo Polje sa 30:22, dok su službenim rezultatom pobijedili Pljevlja 10:0 – zbog nepojavljivanja ove ekipe na zakazanoj utakmici.

Prije toga naši momci su u grupi C, koja je važila za najtežu, bili drugi uz dvije pobjede i jedan poraz. Bolji su bili u mečevima protiv ekipe domaćina Sokoca (24:19) i Požege (29:21), a imali su samo jedan poraz od Prijepoljaca (13:8).

Prema riječima trenera Milana Novovića ostaje žal zbog neosvojene medalje.

„Možda je naša najveća greška što nismo dobili utakmicu protiv Prijepolja ali moram naglasiti da nismo igrali dva puta po 25 minuta već po petnaest. Mi smo računali na pedeset minuta, gdje bi sigurno zbog naše spremnosti stigli taj rezulltat ili čak pobijedili ali šta je tu je sada“, kazao je on.

Rukometaši MOSI Berane

Za Berane su igrali: Nemanja Popović, Danilo Došljak, Filip Babović, Nikola Čukić, Nemanja Marsenić, Filip Marsenić, Luka Došljak, Eris Adrović, Amel Šuntić i Đorđe Folić.

Treneri su pomenuti Novović i Velibor Obradović.