Na 56. Međuopštinskim omladinskim sportskim igrama (MOSI) koje će se održati od 3. do 7. jula u opštini Sokolac – Republika Srpska, Berane će predstavljati 60 sportista.

mosi igre berane

U organizaciji Opština Berane i resornog sekretarijata za sport, na ovoj sportskoj smotri predstavnici našeg grada takmičiće se, pojedinačno i ekipno, u sledećim sportovima: mali fudbal, rukomet, atletika, šah, stoni tenis i streljaštvo. Imaćemo i predstavnika na Para – MOSI, a to je olimpijac Milan Đinović u disciplini streljaštvo.

„Očekujemo medalje jer vodimo najbolje sportiste. Po tradiciji, atletika uvijek donosi najviše priznanja, ali ne smijemo umanjiti značaj i ostalih sportova, odnosno sportista koji spremno dočekuju početak takmičenja, te su naša očekivanja u tom smislu velika“, kazao je Goran Folić, sekretar za sport, kulturu, omladinu i saradnju sa NVO.

U nastavku je ponovio stav lokalne uprave da na igrama treba da učestvuju djeca iz našeg grada iz svih sportskih disciplina.

„Već duže vrijeme naš Sekretarijat je uključen oko organizacije i priprema naših sportista za 56. MOSI igre u Sokolcu. Organizovani polazak je u srijedu 3. jula u šest sati ujutru ispred zgrade Opštine. Pored prevoza, za sve učesnike smo obezbijedili dnevnice i sportsku opremu“, naveo je Folić i dodao da će ime sportiste koji će nositi zastavu opštine na svečanom otvaranju MOSI igra biti naknadno saopšteno.

Napomene radi, Međuopštinske omladinske sportske igre, skraćeno MOSI je sportsko takmičenje za mlade sportiste iz tri zemlje tj iz opština sa tromeđe Crne Gore, Srbije i Bosne i Hercegovine koje se održava svake godine. Prve Igre su odigrane 1954. godine u Prijepolju.

Ove godine u Sokocu učestvovaće sportisti iz 39 opština, koji će se takmičiti u 15 sportskih disciplina.

mosi igre berane

Organizatori su u okviru muzičkog programa najavili koncerte: trećeg Peđa Medenica, četvrtog Dženan Lončarević, petog Aco Pejović i šestog jula Aleksandra Prijović.

Naš grad je poslednji put bio domaćin MOSI igra 2012., a kandidovan je da bude domaćin i 2021 godine.