Potpredsjednik dr Zoran Marsenić u ime Opštine Berane potpisao je Memorandum o saradnji sa Milošem Šćepanovićem predsjednikom crnogorske podružnice međunarodne studentske organizacije AIESEC . Memorandum ima za cilj unapređenje kvaliteta života mladih iz Berana.

Potpredsjednik dr Marsenić pozdravio je prisutne i izrazio zadovoljstvo  programom AIESEC-a. koji daje šansu mladima da upoznaju druge ljude i sredine i da uzmu učešće u inicijativama svojstvenim razvijenijim zajednicama. Opština Berane će nastojati da odredbe memoranduma sprovede u djelo i time doprinese kvalitetu života mladih.

Predsjednik AIESEC Crne Gore Šćepanović govorio je o mogućnostima koje nudi ova internacionalna organizacija. Istakao je da je intencija ove organizacije, između ostalog, profilisanje mladih studenata i upoznavanje sa metodama rada sa kolegama iz drugih država prilikom stručnih i volonterskih praksi, ali i planiranje budućnosti u Crnoj Gori.

AIESEC je jedna od najvećih svjetskih studentskih organizacija koja studentima pruža mogućnost za lični i profesionalni razvoj kroz plaćene profesionalne i volonterske međunarodne prakse. Prisutna je u 126 zemalja i broji oko 70.000 aktivnih članova.

Od 2013. godine intenzivirala je svoj rad u Crnoj Gori, kroz kancelarije u Podgorici, Budvi i od danas, u Beranama. Ranije je postojala kao lokalni komitet u bivšoj Jugoslaviji. Jelena Šoškić iz Kancelarije za mlade vodiće rad ove organizacije u Beranama. Ove godine planiran je odlazak mladih iz našeg gradana volontersku praksu u inostranstvo kao i dolazak mladih predavača u Berane.

print