Organizacija gluvih i nagluvih za opštine Berane, Rožaje, Plav, Andrijevicu, Gusinje i Petnjicu dodijelila je svojim članovima tri slušna aparata sa odgovarajućim baterijama.

Nove slušne aparate su dobili Snežana Brakočević, Goran Zečević i Vukica Anđić i oni su im svečano uručeni u prostorijama ove Organizacije u Beranama.

Ovo je četvrta akcija podjele aparata za osobe oštećenog sluha iz Berana koji nisu u mogućnosti da ih nabave samostalno ili imaju oštećenje sluha manje od 55 odsto i tako ne mogu da dođu do slušnog aparata preko Fonda zdravstva.

„Zahvaljujući sredstvima, koja je opredijelila Opština Berane, putem javnog konkursa za raspodjelu sredstava NVO u 2018. godini, Organizacija gluvih i nagluvih je bila u mogućnosti da realizuje program rada, pod nazivom „Vaša topla riječ nama znači mnogo““, rekao je Stojan Kukalj, generalni sekretar Organizacije.

Na prigodno organizovanoj svečanosti, aparate za sluh su uručili predsjednik i članovi Komisije za raspodjelu sredstava nevladinim organizacijama: Zoran Jojić, Vida Ivanović i Goran Folić.

Prema riječima, jednog od dobitnika, Gorana Zečevića, aparat za sluh će mu pomoći da nesmetano uživa u druženju sa komšijama, rodbinom i prijateljima.

“Odmah osjećam razliku i mnogo bolje čujem sada. Trebaće mi malo vremena da se naviknem na aparat, srećan sam“, kazao je on.

Predsjednik Komisije, Zoran Jojić je naveo da ovakve humanitarne akcije imaju veliki značaj za lica kojima su potrebna određena pomagala.

„Svaka ovakva akcija je dobrodošla. Samo djelić radosti koji smo vidjeli danas na licima naših sugrađana, potvrda je smo na pravi način opredijelili sredstva ovoj nevladinoj organizaciji za jednu ovakvu aktivnost.

Ovu humanitarnu akciju, Međuopštinska organizacija gluvih i nagluvih za Berane realizuje već četvrtu godinu po redu.

„Zahvaljujući uspješno realizovanim aktivnostima do današnjeg dana, naša Organizacija, koja broji 382 članova, podijelila je ukupno 30 slušnih aparata u opštinama u kojima djelujemo“, ističu iz ove Organizacije.