Služba zaštite i spašavanja Opštine Berane dobila je danas vrijednu donaciju od firme “M&S company” u vidu atomizera marke „Stihl SR 200“, koji će se koristiti za dezinfekciju vitalnih prostorija koje se koriste svakodnevno, a nisu standardnog tipa te stoga nisu do sada bile obuhvaćene akcijom dezinfekcije, a sve u cilju sprečavanja širenja koronavirusa.

„M&C company“ iz Berana donirala Službi zaštite atomizer

“Moram istaći da smo zahvalni na ovoj donaciji koja je došla u pravom trenutku. Koristićemo atomizer, odnosno leđnu pumpu, za dezinfekcju ulaza stambenih zgrada, stepeništa, parkovskih površina, mjesnih zajednica, domova kulture, dječjih igrališta, staza za šetanje, teretana na otvorenom, kako u gradu tako i u prigradskim naseljima”, izjavio je prilikom uručenja donacije Tihomir Bogavac, komandir beranske Službe zaštite.

Podsjetiću da smo nedavno u saradnji sa Komunalnim preduzećem i Domom zdravlja, u cilju sprečavanja širenja koronavirusa, počeli sa dezinfekcijom javnih površina u gradu koristeći hlor kao sredstvo”, kazao je Bogavac i dodao da je akcija trenutno prekinuta zbog niskih temperatura, kako ne bi bili ugroženi učesnici u saobraćaju tokom sporvođenja iste, kao i da se očekuje nastavak kada budu dozvolili vremenski uslovi.

U ime firme“ M&S company ” značajnu donaciju je uručila Branka Anđić, vlasnica.

“Drago mi je da smo kroz ovu donaciju pomogli Opštini Berane da se izvrši dezinfekcija onih površina koje do sada nisu mogle biti obuhvaćene ovom aktivnošću, kako bi spriječili širenje virusa u gradu”, kazala je ona.

Uručenju donacije je prisustvovao sekretar za poljoprivredu, turizam i vodoprivredu Božo Premović, kao i predstavnici pomenute firme iz Berana.

„M&C company“ iz Berana donirala Službi zaštite atomizer
print