Gledajući utakmice OFK „Berane“ i pionirske reprezentacije Crne Gore, sve više se čini da bi mladi fudbaler Luka Bubanja u budućnosti mogao da igra za neki od velikih evropskih klubova.

Luka Bubanja, jedan od najboljih mladih fudbalera Crne Gore

Iako mu je tek 14 godina, talentovani Beranac već dvije godine igra za nacionalni tim, a u poslednjoj utakmici protiv Slovenije je ponio kapitensku traku. Bio je prvi strijelac lige i najbolji strijelac prvenstva, koji je 28 puta zatresao mrežu protivnika, u sezoni 2018/19. Takođe, važi za jednog od najboljih igrača reprezentacije Crne Gore U15.

Sa OFK “Berane” je prošle godine osvojio Kup države, Prvenstvo i Kup Sjeverne regije. Oni su od četiri moguća prva mjesta – po dva u regiji i dva na državnom nivou, osvojili tri. Treba istaći da je ovaj klub trostruki, uzastopni osvajač duple krune u našoj regiji. Na taj način postali su najtrofejnija ekipa u svom uzrastu u Crnoj Gori.

Fudbal je već dio Lukinog života, i kako stvari stoje, njegov budući životni put. U nastavku pročitajte šta je rekao, tim povodom, za serijal Budućnost beranskog sporta.

Luka Bubanja, jedan od najboljih mladih fudbalera Crne Gore

O.B.: Kako je izgledao tvoj fudbalski početak i zašto si se baš odlučio za fudbal?
L.B.: Počeo sam da treniram sa sedam godina u OFK „Berane“, gdje sam i dalje. Bio sam u drugom razredu osnovne škole. Moj talenat su prepoznali treneri Marko Lalević i Boban Aković, koji su me i prebacili da igram za stariju grupu. Moram napomenuti da su mi i roditelji velika podrška.
O.B.: Školu nisi zapostavio?
L.B.: Nisam, naravno. Idem u deveti razred OŠ „Vukašin Radunović“ i odličan sam učenik.
O.B.: Na kojoj poziciji igraš?
L.B.: Igram na poziciji lijevog krila i lijevog beka. Lično mi je najvažnije da ispunimo na terenu ono što trener traži od nas.

O.B.: Za koji bi klub volio da igraš u budućnosti i kakvi su tvoji planovi?
L.B.: Trenutno ne vidim sebe u drugom klubu, iako bih volio jednog dana da igram za Crvenu zvezdu ili Juventus. Cilj je da i dalje napredujem, da budem sve bolji.
O.B.: Beranci su u finalu Kupa protiv Budućnosti u Podgorici slavili rezultatom 1:0. Pobjedonosni gol postigao je Matija Marsenić, nakon jedanaesterca koji si izborio upravo ti. Da li je bilo lako osvojiti Kup Crne Gore?
L.B.: Osvojiti kup ove godine nije bilo lako. Na tom nivou takmičenja nema lakih protivnika. Mnogo truda smo uložili i uspjeli smo kao tim koji je besprekorno funkcionisao.
O.B.: Kakav je osjećaj igrati za reprezentaciju i kako si dobio poziv?
L.B.: Odličan osjećaj, čast je igrati za reprezentaciju. Dobio sam poziv prije dvije godine tokom priprema u Budvi, kada sam svojom igrom privukao pažnju selektora.
O.B.: Imaš li omiljenog fudbalera?
L.B.: Najviše volim kako igra Mesi, ali ne želim da se upoređujem sa bilo kojim igračem. Želim da budem poznat kao Luka Bubanja.
O.B.: Da li imaš neku poruku za mlade fudbalere – talente, koji bi željeli da budu kao ti?
L.B.: Poručio bih mladima da se bave sportom, jer sport može da im pruži mnoge lijepe stvari u životu. Samo radom i upornošću mogu da ostvare svoj cilj.

Luka Bubanja, jedan od najboljih mladih fudbalera Crne Gore

Lukin otac je inače sveštenik, dok se majka u mladosti bavila rukometom. Njenim stopama je nastavio stariji sin. Pored njega, Luka ima još dvije sestre.

Autor:

Nikola Urošević