Ovo je priča o ljubavi koja traje više od šest decenija, a koju su podijelili za serijal Ljudi Berana glavni akteri, naši sugrađani – bračni par Rafajlović.

tekst

„13. avgusta ove godine obilježavamo 65 godina braka. Osim ljubavi, u braku je potrebno razumijevanje i poštovanje, jer drugačije se ne može uspjeti. Ponekad takođe treba nešto i prećutati i istrpjeti, jer brak nije lak. Dešavaju se i oni trenuci kada je jednostavno potrebno strpljenje i volja. Ono što je čar braka jeste da je to zajednica koja ulijeva sigurnost, dok je tajna uspjeha u povjerenju“, kroz osmjeh nam kaže bračni par Ljubiša (91) i Draga (85) Rafajlović iz Berana, koji sa ponosom dodaju da imaju troje djece, sedmoro unučadi i troje praunučadi.

tekst

„Upoznali smo se u Mojkovcu 1952. godine gdje sam ja radio kao električar, a vjenčali smo se već 1954. u Peći, na Kosovu i Metohiji, gđe smo inače rođeni oboje. Nedugo zatim, zbog mog posla, došli smo da živimo u Berane, u ulici Igumana Mojsija Zečevića. Naša djeca su rođena ovdje, sin Aleksandar i ćerke, Kosa i Aleksandra – podijelio je sa nama svoju priču Ljubiša Rafajlović čiji preci vode porijeklo iz Boke kotorske dok su u Beranama jedina porodica sa ovim prezimenom.

tekst

Inače, njihov sin Aleksandar Rafajlović je istaknuti savremeni umjetnik koji živi i stvara u Beogradu, a koji će u rodnom gradu imati samostalnu izložbu 7. juna u galeriji Polimskog muzeja.

Autor: Nikola Urošević