Predsjednik Opštine Berane Dragoslav Šćekić je danas priredio prijem za predstavnike NVO ,,Klub modelara“ Berane: Vlada Dimića-predsjednika kluba, sekretara Seja Jašarovića i direktora manifestacije  g-dina Gorana Šćekića. Predsjednik Šćekić se zahvalio na njihovoj posjeti, a naročito na jedinstvenom načinu na koji promovišu naš grad.

,,Aeromiting“ je manifestacija koja ima veliki značaj za opštinu, čini je prepoznatljivom, utiče na očuvanje beranske tradicije i razvoj avio-sporta u našem gradu. Predsjednik je naveo da će se ova manifestacija i ubuduće unapređivati i uvrstiti u okviru turističkog programa koji ima Turistička organizacija Berane, a sigurno i predstavljati dio Beranskog kulturnog ljeta.

Manifestacija pod sloganom ,,Letimo, ali bez droge“ je održana 05. Avgusta 2017. godine, a održava se već 7 godina u Beranama i jedina je manifestacija ovakvog tipa u Crnoj Gori koji okuplja veliki broj ljudi. Ima međunarodni karakter i postaje prepoznatljiva ne samo u regionu nego i mnogo šire. Predstavnici NVO ,,Klub modelara“ Berane će ovakvu manifestaciju još više isticati, unapređivati i promovisati, a narednih godina će biti manifestacija koja ima takmičarski karakter.

U narednom periodu predstavnici Opštine će se više zalagati za ovakve sadržaje i sa ciljem stvaranja kvalitetne slike grada, zajedno sa predstavnicima Kluba i zainteresovanim licima raditi na pronalaženju rješenja i investitora radi aktiviranja beranskog aerodroma.