Kulturno-umjetnička manifestacija ,,Ladica Đinđuva po trgu prosuta“ i ove godine okupila je na Njegoševom trgu ljubitelje poezije, likovne umjetnosti, klavira, gitare, violine, kolača i vina, odnosno sve one koji umjetnost vole i umiju na pravi način da je dožive.
Tako već četvrtu godinu zaredom ova manifestacija okupila beranske umjetnike, ljude kojima četkica, platno i boja život znači. U likovnoj koloniji ,koja je u petak počela u popodnevnim časovima, učestvovali su: Irvin Masličić, Sanja Celić, Boris Vujović, Sergej Laban, Nikola Nedović, Milovan Marić.
Izložba slika učesnika Likovne kolonije na Njegoševom trgu upriličena je prije početka poetsko-muzičkog programa.
Književnici , oni koji se ovoj manifestaciji iz godine u godinu vraćaju ali i oni novi, pred prepunim Njegoševim tgom, svoje stihove u večernjim satima govorili su: Rebeka Čilović, Milija Pajković, Rade Jolić, Darko Jovović, Ljerka Petković, Hristina Barjaktarović. Stihove su govorile i recitatorka, dobitnica mnogih nagrada, Nataša Milić i glumica beranskog pozorišta Stanija Labudović.
Za note koje su činile ambijent još prijatnijim zaslužni su bili: trio muziče škole Ivona Pajković, Tea Lekić i Amila Ašimović, profesorice klavira i violine Nataša Djačenko i Dragana Popović, hor muzičke škole, pjevačka grupa Gorske oči, kao i mladi gitarista Stefan Pajković.
U dijelu pod nazivom Umjetnički mozaik, učestvovali su NVO ,,Kreativa“ , Saša Raičević i Boris i Slobodanka Boričić.
Publika imala priliku da uživa u vinu i poslasticama, za šta su bili zaslužni sponzori manifestacije vinarija ,,Plantaže 13. Jul“ i pekara ,,Marković“. Medijski sponzor je Radio ,,Berane“.
Organizator manifestacije je Sekretarijat za sport, kulturu, mlade i saradnju sa NVO. Nesebičnu pomoć u organizaciji Đinđuva na Njegoševom trgu pružili su vlasnici i zaposleni ugostiteljskih objekata, kao i drugi pojedinci.