Predsjedniku OBNOR-a 1941-1945. Berana, Petru Labudoviću uručeno je priznanje SOBNOR-a za njegovanje tradicije NOB-a, povodom obilježavanja 75 godina od oslobođenja Podgorice.

Labudoviću priznanje za njegovanje tradicije NOB-a

Svečanom sjednicom SOBNOR Crne Gore obilježio je 19. decembar – Dan oslobođenja Podgorice i uručio priznanja pojedincima i organizacijama za izuzetan doprinos radu organizacije.

Priznanje za doprinos dobio je i Petar Labudović, v.d. predsjednika OBNORA-a 1941-1945. iz našeg grada.

Nama, dobitnicima ovog priznanja, kako je kazao u ime nagrađenih Labudović, stvara se još veća obaveza da budemo aktivniji u borbi za njegovanje tradicija antifašističkih vrijednosti i poštovanju žrtava koje su položile svoje živote za oslobođenje naše zemlje.

„Naša obaveza je utoliko veća jer ovo priznanje dobijamo na dan kada je prije 75 godina oslobođena Podgorica, a za čije su oslobođenje naši hrabri borci položili svoje živote. Zahvaljujući njihovom žrtvovanju mi danas ovaj dan obilježavamo kao slobodni ljudi i uživamo u najvećoj tekovini koju jedan čovjek može da ostavi potomstvu, a to je upravo sloboda, plaćena onim najvrijednijim što čovjek ima – životom“, istakao je Labudović, naglasivši da mi kao njihovi potomci imamo obavezu da njihove žrtve i djela sačuvamo od zaborava prenoseći u nasleđe budućim generacijama.

Na kraju obraćanja, on se zahvalio SOBNOR-u Crne Gore na ovom značajnom priznanju, a građanima Podgorice čestitao Dan oslobođenja.

Na Gorici se okupio veliki broj predstavnika boračkih organizacija, političkih partija, građana, kako bi položili vijence i odali počast palim rodoljubima.