Povodom obilježavanja Dana opštine Berane u nedelju 21. jula od 21 čas u glavnoj ulici biće održan veliki koncert Leksington benda.

DAN OPŠTINE BERANE: Koncert Leksington benda

Kao predgrupa nastupiće domaći pop – rok muzičari Petar Dević i Novo Brakočević, a kako navode organizatori, za publiku su spremili još muzičko-scenskih iznenađenja.

DAN OPŠTINE BERANE: Koncert Leksington benda

Ovaj koncert u organizaciji Turističke organizacije Berane, a pod pokroviteljstvom Opštine Berane, samo je jedan u nizu događaja u sklopu 40. jubilarne manifestacije „Beransko kulturno ljeto“, koja je počela 1. jula i trajaće do 6. avgusta.

“Koncert u glavnoj ulici okuplja godinama unazad hiljade i hiljade posjetilaca iz Berana i susjednih gradova, tako da smo sigurno da će to biti slučaj i ovaj put”, kazao je direktor Ivan Radević i najavio:

“Sledećeg vikenda, odnosno 26. i 27. jula, na beranskom aerodromu održaće se šesti Tandr fest u našoj organizaciji. Na festivalu će nastupiti velike zvijezde elektronske i hip hop scene”.

Leksington bend je, da podsjetimo, pop grupa iz Beograda, osnovana 2004. godine. Važe za jedan od najpopularnijih sastava u regionu. Tokom svoje karijere imali su veliki broj nastupa i koncerata.

U Beogradu su, na stadionu Tašmajdan, 2017. godine održali koncert pred više od 13.000 ljudi.

Njihovi najveći hitovi su: Dobro da nije veće zlo, Miris karmina, U srce udaraj, Prišla, Potraži me, Dođi ove noći, Godinama, Donesi, Letnje kiše, Ne postoji razlog, Kako je, tako je…