Povodom Dana opštine Berane, u subotu 21. jula u glavnoj ulici, sa početkom u 21.00 časova, održaće se veliki koncert popularnog pjevača Bobana Rajovića.

Kao predgrupa nastupiće lokalni sastav Aki i Ekstrim bend.

Organizatori koncerta su Opština Berane i Turistička organizacija.

Ovo je prvi u nizu muzičkih hepeninga na otvorenom koji će biti u Beranama u narednom periodu a koji tradicionalno okuplja više hiljada posjetilaca u glavnoj ulici iz Berana i gradova u okruženju.

Za ljubitelje drugačijeg zvuka 28. i 29. jula na beranskom aerodromu od 20h održaće se peti festival iz vedra neba Tandr fest na kojem će nastupiti velike zvijezde regionalne i svjetske hip hop i elektro scene kao što su Hu Si, THCF, Tomas Gold

Prvog avgusta Sava osiguranje, koje ove godine slavi deset godina poslovanja u Crnoj Gori, u saradnji sa Opštinom Berane i Turističkom organizacijom, prirediće za Berance i goste koncert u glavnoj ulici pjevača Aca Pejovića koji će početi u 21 sat, dok će 10. avgusta na Jasikovcu nastupiti grupa Legende od 20 časova.

Svi ovi događaji su u sklopu Beranskog kulturnog ljeta koje pored koncerata popularnih izvođača čine i pozorišne predstave, izložbe, književne večeri…

Program je raznovrstan i pripremljen je za različite starosne uzraste i kulturne afinitete, a sve sa ciljem da građanima i gostima ljeto u Beranama bude sadržajnije i ljepše.