„Sport i fudbal u Beranama izgubili su svog najboljeg i najpoštenijeg radnika. Ti si za nas šampion i najveća legenda u 100 – godišnjici postojanja FK Berane. Ponosni smo što smo sa tobom proveli toliko lijepih godina, ostaje nam da čuvamo sjećanje na tebe jer šampioni ne umiru nikad!“, kazao je, između ostalog, opraštajući se od preminulog sportskog radnika, Vučića Veljića – Pula, potpredsjednik opštine Berane, Marko Lalević.

tekst

U prisustvu porodice, velikog broja prijatelja, predstavnika Opštine Berane, brojnih sportskih radnika, bivših i sadašnjih fudbalera FK Berane, održana je komemoracija povodom smrti sportskog radnika i bivšeg fudbalera, Vučića Veljić – Pula, koji je radni vijek proveo u FK Berane, u pres centru fudbalskog stadiona.

tekst

Minutom ćutanja odata je pošta čovjeku, koji je, prema riječima
sekretara za sport, kulturu, omladinu i saradnju sa NVO, Gorana Folića ostavio neizbrisiv trag u fudbalskom klubu, prvo kao igrač a onda i zaposleni.

tekst

O ikoni fudbalskog kluba, kako su često nazivali Vučića Veljić – Pula oni koji su ga poznavali, a koji je iznenada preminuo u 63 -oj godini života, govorio je potpredsjednik opštine Berane Marko Lalević, čije izlaganje prenosimo u cjelosti:

„Ožalošćena porodici Veljić, poštovani prijatelji,

Dragi naš Pule,

Vijest o tvojoj iznenenadnoj smrti zatekla nas je juče na stadionu, bili smo skoro svi na okupu, neki na tribinama, neki na terenu, zatečeni, u nevjerici – održan je minut ćutanja, ali nama koji smo te najbolje znali traje i sada.

Ljuti smo, ne na tebe, nego što nas je tvoja smrt pretekla. I ti si znao da su u toku bile završne pripreme za prijateljsku utakmicu veterana fudbalskih klubova Berane i Budućnost, posvećene tebi, a na kojoj si ti treba da izvedeš početni udarac a mi svi bivši i sadašnji fudbaleri Berana, uprava kluba, radnici Sportskog centra, publika, navijači – svi zajedno trebali smo da ti odamo počast, životno priznanje za sve ove godine, decenije, koje si posvetio FK Berane, i bezbroj generacija mladih fudbalera koje su odrastale i stasavale pored i uz tebe…i odlazile…a ti si uvijek bio tu da poslednji ugasiš svjetlo. I kad se pjevalo, i kad su se slavile velike pobjede i kad se plakalo, kad je bilo najteže.

Mnogo toga smo prošli zajedno, sećam se kad napravimo dobar rezultat, kad mislimo da smo nepobjedivi, kad svi aplaudiraju, ti si bio poslovično smiren i oprezan, govorio si nam – „šta je šampioni, pobijedili ste, pa šta…“.

Sjećam se kad smo ispadali iz lige, plakali smo kao mala djeca, srušio nam se bio cio svijet i kad su svi otišli kući, ti si tiho ušao u svlačionicu i isto tako nam rekao:“Šta je šampioni, nema plakanja, koliko će se još puta ispadati i ulaziti u ligu, vratićemo se već sledeće godine“. Zato si bio poseban, bez svakog fudbalera ili člana uprave je fudbalski klub mogao da se zamisli i da živi, jedino bez Pula nije, bio si više od kluba.

I kada je počela rekonstrukcija tribine u čijoj utrobi si proveo ceo svoj život, često bez struje, u vlagi, hladnoći, sa starim mašinama za pranje veša i kao svi mi željno si iščekivao završetak radova, ali iz različitih razloga od nas, mi da se divimo i hvalimo novom, modernom objektu po UEFA standardima, a ti zato što si konačno mogao da odahneš i kažeš sebi: „E sad će moći neko da zamijeni“. Jer smo svi znali da u onim i onakvim uslovima to može da izdrži i radi samo Pule.

Sport i fudbal u Beranama izgubili su svog najboljeg i najpoštenijeg radnika. Ti si za nas šampion i najveća legenda u 100 – godišnjici postojanja FK Berane.

Ponosni smo što smo sa tobom proveli toliko lijepih godina, ostaje nam da čuvamo sjećanje na tebe jer šampioni ne umiru nikad!

Neka ti je vječna slava i hvala!“.

Vučić Veljić – Pule je sahranjen danas u 14.00 časova na groblju u Docu.