Jovana Jovović, učenica Srednje mješovite škole iz Andrijevice, pobjednica je literarnog konkursa na temu „Tvoje je da koračaš“. Drugo mjesto pripalo je Nađi Dubak, takođe učenici ove škole, dok je treći bio Sava Đukić, učenik Gimnazije „Panto Mališić“ iz našeg grada.

tekst

Po mišljenju stručnog žirija, u sastavu: Damjan Ćulafić, Ranka Tomović i Velimir Ralević; među deset najboljih učesnika konkursa našli su se i Jasna Tijanić, Nađa Marjanović, Sandra Dubak i Martina Ivanović, učenice Srednje mješovite škole iz Andrijevice, zatim Aleksandra Spalević i Stefan Bošković iz Gimnazije „Panto Mališić“, kao i Milena Radičević, učenica SSŠ „Vukadin Vukadinović“.

U ime organizatora, Narodne biblioteke „Dr Radovan Lalić“, koja je u sastavu beranskog Centara za kulturu, direktorima škola, učenicima i njihovim mentorima zahvalila se Marija Iritano, bibliotekarka, koja je ujedno bila i voditeljka programa. Ona je naglasila da će tri najbolja rada biti objavljena u sljedećem broju časopisa „Tokovi“, čiji je izdavač  pomenuta ustanova.

U muzičkom djelu programa nastupio je Sergej Arsenijević, učenik Škole za osnovno muzičko obrazovanje u Beranama.