Novinar Večernjih novosti Milutin Sekulović dobitnik je Nagrade za jednogodišnji novinarski rad kompanije „Novosti“, za istrajno praćenje litija. Sekuloviću je ovo druga nagrada ove godine. Ranije je dobio Nagradu za novinarsku hrabrost “Milan Pantić”.

Još jedno priznanje za Sekulovića: Naš sugrađanin dobitnik nagrade za novinarski rad

Novinar i naš sugrađanin Milutin Sekulović, dopisnik Večernjih novosti iz Crne Gore, dobio je Nagradu za jednogodišnji novinarski rad zajedno sa svojim kolegom Velišom Kadićem, za višemjesečno, istrajno praćenje usvajanja kontroverznog Zakona o slobodi vjeroispovijesti i izliva narodnog nezadovoljstva u Crnoj Gori.

Priznanja, povodom 67. godišnjice „Novosti“, tradicionalno su dodijeljena juče najuspešnijima, koji su, kako je saopšteno iz ove kompanije, dali najveći doprinos svojim perom, fotografijom, uredničkim angažmanom ili nenovinarskim pregnućem.

„Bili su u neprekidnim kolonama, prateći iz minuta u minut šta se događa sa hapšenima, tučenima, maltretiranima, a i sami su se našli na udaru vlasti“, saopšteno je iz ove kompanije.

Godišnje priznanje Sekuloviću i Kadiću biće uručeno naknadno zbog situacije sa koronavirusom.

Sekuloviću je ovo druga nagrada ove godine. Ranije je dobio Nagradu za novinarsku hrabrost “Milan Pantić” sa svojim kolegom Velišom Kadić, za izvještavanje o litijama u Crnoj Gori, koje su mjesecima održavane u znak protesta protiv usvojenog Zakona o slobodi vjeroispovijesti.

Nedeljko Krsmanović, direktor Kompanije „Novosti“, i Milan Babović, zamjenik glavnog i odgovornog urednika, dobitnicima godišnjih nagrada, uručivali su priznanja juče na radnim mjestima, u njihovim rubrikama. Iako je zbog poznatih okolnosti tom činu prisustvovao mali broj novinara i saradnika, nisu izostali gromoglasni aplauzi, odobravanja i čestitanja.