Izložba slika Miomira Miše Popovića tj. njegovog legata koji se čuva u Polimskom muzeju, otvorena je sinoć u galeriji „Marko Krstov Gregović“, u Spomen domu „Crvena komuna“ u Petrovcu.

izložba miomira miše popovića

Izložbu je otvorio predsjednik SO Berane Novica Obradović, dok se u ime JU „Muzeji i galerije“ (Budva) posjetiocima obratila, Milica Stanić – Radonjić.

Otvaranju su prisustvovali direktorica Polimskog muzeja – Violeta Folić, sekretar za sport, kulturu, omladinu i saradnju sa NVO Opštine Berane – Goran Folić, kao i predsjednik Skupštine opštine Budva – Krsto Radović.

izložba miomira miše popovića

Na izložbi su predstavljena 22 rada velikog formata, rađena tehnikom ulje na platnu. Kustoskinja izložbe je mr Milijana Istijanović. Izložba će biti otvorena do 10. jula.

izložba miomira miše popovića

Podsjetimo, Miomir Mišo Popović je rođen 1929. u Priboju. Diplomirao je Filozofskom fakultetu i Akademiji likovnih umjetnosti u Ljubljani i Beogradu, u klasama profesora Rike Debenjaka i Cuce Sokić, kao i maestra Mila Milunovića.

Živio je u Beranama, Beogradu i Parizu. Popović je priredio šesnaest samostalnih izložbi u Crnoj Gori i inostranstvu. Kolektivno je izlagao na više od stotinu izložbi i prestižnih salona u zemlji i svjetskim metropolama: Beogradu, Skoplju, Novom Sadu, Parizu, Njujorku, Nici, Kanu, Ženevi, Kvebeku. Dobitnik je brojnih nagrada i priznanja. Preminuo je u Parizu 2010. godine.

izložba miomira miše popovića