Opština Berane će u narednom periodu pristupiti izradi Lokalne strategije zapošljavanja sa akcionim planom za 2021. godinu.

Formirano Lokalno partnerstvo za zapošljavanje

Ministarstvo rada i socijalnog staranja sprovodi projekat „Dalji razvoj lokalnih inicijativa za zapošljavanje u Crnoj Gori“ koji je finansira iz EU – IPA sredstava u okviru Sektorskog programa za zapošljavanje, obrazovanje i socijalnu politiku 2015-2017. godine.

Tim povodom u radnoj posjeti Opštini Berane boravila je vođa pomenutog projekta Meri Lorenčić koja se sastala sa predsjednikom opštine Dragoslavom Šćekićem, potpredsjednikom Radem Kljajićem i kontakt osobom na projektu Milicom Račić.

Gošća je informisala predstavnike lokalne uprave o statusu projekta, ulozi i obavezama Opštine Berane u daljim aktivnostima.

„Opština Berane je jedna od 22 crnogorske opštine u kojima će se u narednih godinu dana implementirati ovaj projekat“, kazala je Lorenčić.

Formirano Lokalno partnerstvo za zapošljavanje

Nakon toga uslijedio je prvi radni sastanak sa članovima Lokalnog partnerstva za zapošljavanje.

Prema riječima Danke Golubović, savjetnice u Opštini Berane i koordinatorke, u okviru projekta sprovodi se analiza lokalnih tržišta rada u Crnoj Gori i priprema nacrt Nacionalne strategije zapošljavanja.

„U Beranama je formirano Lokalno partnerstvo za zapošljavanje koje će raditi na pripremi nacrta Strategije zapošljavanja opštine Berane, kao i na izradi godišnjeg Akcionog plana zapošljavanja za 2021. godinu“, objasnila je Golubović.

Sastanku je prisustvovao, pored članova radne grupe, potpredsjednik opštine Marko Lalević.