Sva raspoloživa mehanizacija i ljudstvo opštinske Agencije za izgradnju i razvoj, uz pomoć radnika Komunalnog preduzeća, od juče su angažovani na uklanjanju snijega sa ulica u užem gradskom jezgru i prigradskim naseljima, odnosno sa puteva na seoskom području.

Prema riječima direktora Agencije, Mira Vešovića, mehanizacija i radnici su tokom čitave noći čistili snijeg u gradskoj zoni.

„Prioritet nam je čišćenje snijega u gradskim ulicama, kako bi naši sugrađani, i u ovim uslovima, mogli normalno da funkcionišu. Sve saobraćajnice u gradskoj zoni su očišćene, ali zbog snijega koji ne prestaje i dalje da pada, radnici Agencije sa raspoloživom mehanizacijom biće sve vrijeme angažovani na terenu“, kazao je Vešović i dodao da će se tokom dana preći na čišćenje puteva na seoskom području.

„Juče smo očistili seoske puteve ka Rovcima, Šekularu, Lubnicama i Polici. Danas je mehanizacija upućena opet ka Lubnicama i Šekularu. Tokom dana nastojaćemo da krenemo i prema ostalim seoskim centrima i očistimo puteve“, rekao je on i istakao da otežavajuću okolnost predstavlja činjenica da snijeg na području naše opštine već dva dana konstantno pada a prema podacima Hidrometeoorološkog zavoda visina sniježnog pokrivača je 30 centimetara bila danas u sedam časova.

Iz Agencije za izgradnju i razvoj apeluje se na građane da čiste snijeg ispred svojih objekata, na parkiralištima, i imaju sttrpljenja i razmujevanja zbog nastale situacije.