Beranski strijelci su četvrtu godinu zaredom osvojili zlato u ekipnoj konkurenciji (muškarci) na Međuopštinskim omladinskim sportskim igrama u Sokocu, postavivši ujedno i novi rekord, dok je u pojedinačnoj konkurenciji Miljan Dević uzeo zlatnu medalju, Miloš Božović srebrnu, a Nemanja Obradović – inače trostruki šampion igara, ovoga puta je završio kao petoplasirani. U ukupnom skoru, djevojke i momci su ove godine od osam mogućih medalja uzeli čak pet – od čega si četiri zlatne i jedna srebrna, čime su nastavili dominaciju na igrama.

Dević i Božović pogađaju samo medalje

Šampion Dević je zlato na MOSI preuzeo od svog klubskog druga Obradovića, koji je tri godine zaredom osvajao prvo mjesto na igrama.

„Zadovoljan sam ostvarenim uspjehom u zaista jakoj konkurenciji. Velike zasluge pripadaju mom treneru Vojislavu Zečeviću, koji je naporno radio sa nama tokom priprema za igre. Zahvaljujući tome ja sam uspio sam da uzmem zlatnu medalju, kao i da oborimo ekipno MOSI rekord iz 1989. godine – ujedno zauzevši prvo mjesto“, kazao je najbolji strijelac takmičenja i član SK „Donje Luge“, Miljan Dević.

On je objasnio da između njih u ekipi nema rivaliteta, obzirom da su se tokom pojedinačnog nadmetanja takmičili jedan protiv drugog.

„Prije svega je prisutno drugarstvo tako da se uvijek raduju uspjesima koje postižemo zajedno ili pojedinačno“, naveo je on.

Osvajač srebrne medalje na MOSI i zlatne na nedavno održanim Igrama malih zemalja u Budvi, Miloš Božović je istakao da je zadovoljan postignutim rezultatom, iako smatra, da je to moglo biti i bolje.

„Velika borba je bila do samog kraja. Na kraju je odlučivao broj centara, gdje sam ja zaostajao za dva centra. To je sport, to je broba. Sve u svemu zadovoljan sam onim što sam pokazao tokom takmičenja“, rekao je Božović – član SK „Berane“, koji četvrti put osvaja medalju na MOSI od kada traje dominacija Beranaca na igrama.

Njegov veliki uspjeh u Budvi kada je osvojio zlato prepoznale su Opština Berane i Ministarstvo odbrane – imajući u vidu da je on vojnik po ugovoru.

„Bio sam na prijemima tim povodom i ovim putem se svima njima najiskrenije zahvaljujem na ukazanoj pažnji “, kazao nam je ovaj skromni momak sa kim je u pratnji bio njegov trener Željko Božović.

Trostruki prvak MOSI Nemanja Obradović iz SK „Donje Luge“, koji je sada zvršio na petom mjestu, rekao nam je da mu sreća nije bila naklonjena ali da je uprkos tome zadovoljan svojim učinkom.

„Iskoristio bih priliku da čestitam Miljanu i Milošu na osvojenim medaljama i zahvalim se našem treneru bez koga naši uspjesi ne bi bili mogući“, naveo je on i objasnio da u istom sastavu treći put učestvuju ekipno na MOSI i osvajaju medalje.

Vojislav Zečević, trener iz streljačkog kluba „Donje Luge“, kazao je da je ovo je najveći uspjeh beranskog streljaštva od kada postoji i nije skrivao zadovoljstvo zbog ostvarenog uspjeha.

 „Oboren je rekord MOSI iz 1989. godine iz Bijelog Polja – za jedan krug, koji su držali braća Obadović i Dejan Šćekić“, napomenuo je on.

Na kraju je posebno pomenuo Željka Obadovića, predsjednika Streljačkog saveza opštine Berane, zahvaljujući kome je, prema njegovim riječima, postavljen program razvoja beranskog streljaštva 2012. Godine i čiji strijelci bilježe velike uspjehe godinama unazad.

Podsjetimo, djevojke su juče takođe ekipno bile najbolje dok je u pojedinačnoj konkurenciji Svetislavka – Beba Đurašković osvojila zlatnu medalju.