Služba zaštite i spašavanja opštine Berane: Ponovljena detaljna dezinfekcija zdravstvenih ustanova i naselja Riversajd. U toku je drugi krug dezinfekcije svih stambenih zgrada, nastavljeno pranje ulica, dezinfikovani ulazi i prilazi velikih marketa, centara… Pomoć MUP-a prilikom gašenja požara u Budimlji. Apel sugrađanima da ne izazivaju požare.

U sklopu epidemioloških mjera protiv širenja zaraze korona virusom, Služba zaštite je ponovila detaljnu dezinfekciju ulaza i prilaza, kao i prostora unutar samih ustanova zdravstvene zaštite u Beranama – Dom zdravlja i Opšta bolnica. Takođe je ponovljena akcija dezinfekcije izbjegličkog naselja Riversajd na Rudešu.

Uporedo sa pomenutim aktivnostima zaposleni u Službi zaštite nastavili su sa čišćenjem i pranjem prigradskih i gradskih ulica, a ujedno su započeli drug krug dezinfekcije svih stambenih zgrada na području grada.

Dezinfekcijom će biti obuhvaćeni ulazi zgrada, kao i stepeništa od prvog do posljednjeg sprata, odnosno zajedničke prostorije, kao što je to bio slučaj prvi put, saopšteno je iz ove Službe.

“U dva navrata smo dezinfikovali prilaze i ulaze velikih marketa u Beranama, kao i centara Desetka, Okov i Kips”, kazao je načelnik Službe zaštite i spašavanja, Tihomir Bogavac.

U realizaciji ovih veoma važnih aktivnosti., koje se sprovode u cilju sprečavanja pojavljivanja novog virusa KOVID -19 u Beranama, kako je istakao Bogavac, ometaju nas svakodnevni šumski požari na široj teritoriji opštine.

“Prilikom požara u Budimlji, tokom jučerašnjeg dana, veliku pomoć pri gašenju je pružilo Ministarstvo unutrašnjih poslova, upotrebom njihovih specijalnih aviona za ove namjene. Na našu molbu avioni su stigli u Berane, iako je po prvobitnom planu bilo da gase požare na teritoriji opštine Pljevlja”, kazao je Bogavac i naveo da su od strane beranske Službe zaštite punjeni vodom i još jednom apelovao da se ne izazivaju požari.

“Apel građanima da tokom sezonskih poljoprivrednih radova ne izazivaju požare jer se angažovanjem Službe zaštite na gašenju požara usporava akcija dezinfekcije”, ponovio je Bogavac.