Dozvoljeno korišćenje spomen parka na Jasikovcu, četiri gradska parka i šetališta na obilaznici;   na snazi i dalje zabrana korišćenja aerodromske piste

Opštinski tim za zaštitu i spašavanje Opštine Berane je u cilju sprečavanja širenja virusa KOVID – 19 na današnjoj sedmoj sjednici donio nove mjere kojima se dozvoljava korišćenje parkova i park šuma na području opštine Berane (izletište kod spomen parka na Jasikovcu, kao i četiri gradska parka – Cvetni park, park pored Hrama, veliki park pored Lima i park u MZ Stari grad) i šetališta u ulici Mira i slobode (gradska obilaznica pored Lima) u svrhu upražnjavanja individualnih sportskih i rekreativnih fizičkih aktivnosti poput trčanja, džoginga i dr. uz obavezno držanje distance i poštovanje svih ostalih mjera prevencije, a posebno fizičke distance. 

Nove mjere važe od srijede, 22. aprila, od 17.00 sati, i primjenjivaće se do 4. maja 2020. godine.

Navedeno je da je i dalje zabranjeno korišćenje aerodromske piste u svrhu rekreacije i sporta, kao i saobraćaj za motorna vozila na ovom prostoru.

Razlog za takvu odluku je i to što će aerodromski prostor u narednom periodu nastaviti da koriste specijalni avioni prilikom gašenja požara u nepristupačnim djelovima naše opštine do kojih ne mogu doći vozila Službe zaštite i spašavanja opštine Berane.

Podsjećamo, Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti Vlade Crne Gore dalo je na jučerašnjoj sjednici saglasnost na ublažavanje pojedinih privremenih mjera uvedenih radi zaštite zdravlja i života građana. Analizirajući epidemiološku situaciju odlučeno je na predlog Instituta za javno zdravlje, da zabrana kretanja, koja je do sada važila od 19:00 sati radnim danom, subotom od 13:00, a nedjeljom od 11:00 sati, do pet sati ujutro narednog dana ubuduće važi od 23:00 sata svim danima.

Naglašeno je da je i dalje obavezno držanje distance i poštovanje svih ostalih mjera prevencije, a posebno fizičke distance.

Naredbom koju je donijela Vlada Crne Gore zabranjuju se okupljanja u zatvorenim i na otvorenim prostorima, a preporukama je jasno stavljeno do znanja da građani, osim u slučaju prijeke potrebe, trebaju da ostanu kod kuće.

Iz tima još jednom apeluju na sugrađane da se pridržavaju Naredbe kako bismo eventulnu mogućnost pojave i širenja virusa KOVID -19 sveli na minimum.

Dozvoljeno korišćenje spomen parka na Jasikovcu, četiri gradska parka i šetališta na obilaznici;   na snazi i dalje zabrana korišćenja aerodromske piste