U restoranu „Huiras“ u Minhenu, u organizaciji njemačko- crnogorskog udruženja „DeMonte“, tokom vikenda je održano humanitarno veče povodom prikupljanja sredstava za ustanovu Dnevni centar za djecu i omladinu sa smetnjama i teškoćama u razvoju.

Delegacija Opštine Berane u sastavu Dragoslav Šćekić, predsjednik opštine, Miloš Brakočević, direktor Dnevnog centra za djecu i omladinu sa smetnjama i teškoćama u razvoju, Danka Golubović, savjetnica u Službi menadžera, i Sreten Lekić, savjetnik u Opštini, na poziv organizatora, prisustvovala je donatorskoj večeri.

Predsjednik Šćekić je u svom obraćanju pozdravio organizatore i domaćine ove večeri, koji i na ovaj način pokazuju brigu o svom kraju, svom gradu i svojoj zemlji.

„Ovo veče ima posebnu težinu i snagu imajući u vidu humanitarni karakter, kao i sami projekat o kojem je riječ. Opština Berane je i do sada pružala svoj maksimum kada je u pitanju ova kategiorija naše djece. Zato smo i večeras ovdje sa vama. Crna Gora kao država i mi kao društvo u cejelini moramo biti svjesni koliko je potrebno snage, volje, želje i znanja kako bi se korisnicima Dnevnog centra omogućili njega, medicinski nadzor, socijalizacija, osposobljavanje, za samostalnost u svakodnevnim životnim aktivnostima“, kazao je predsjednik i dodao da svakako da ne smijemo zaboraviti činjenicu da ova ustanova pruža i vaspitno – obrazovni rad u kojem se stiču mnogobrojne vještine neophodne našoj djeci sa ovakvim poterebama“, naglasio je predsjednik.

„Sve su ovo razlozi koji Beranama kao lokalnoj upravi i meni kao njenom prvom čovjeku daju dodatni impuls da budemo sa vama i dio vas“, poručio je na kraju.

U ime Dnevnog centra, organizatorima se na ovom humanom gestu, zahvalio lično, direktor ove ustanove Miloš Brakočević.

Sredstva prikupljena ovom prilikom biće iskorištena za nabavku specijalizovane opreme za potrebe pomenute ustanove.

Napomene radi, udruženje „DeMonte“ osnovano je 2015. godine, a pored crnogorskih, okuplja i njemačke građane, koji se nesebično odazivaju humanitarnim akcijama.