Odlukom predsjednika opštine Berane Dragoslava Šćekića i većine zaposlenih u lokalnoj upravi, kao i u preduzećima i ustanovama čiji je osnivač Opština, biće donirana novčana sredstva crkvenoj – narodnoj kuhinji „Divna Veković“ iz Berana.

Donacija Opštine i zaposlenih crkvenoj – narodnoj kuhinji „Divna Veković“

Za potrebe kuhinje koja broji 105 korisnika Opština Berane će opredijeliti jedan dio sredstava, dok će njeni zaposleni na mjesečnom nivou, u periodu od godinu dana, izdvajati određen iznos u te svrhe.

„Donacija za narodnu kuhinju pri manastiru Đurđevi stupovi i sve buduće donacije predstavljaju dobar odnos zaposlenih prema sugrađanima koji su u stanju socijalne potrebe“, izjavio je presjednik opštine Dragoslav Šćekić.

Prema riječima oca Sava, upravnika kuhinje, podrška i donacija Opštine Berane i njenih zaposlenih je veoma značajna kako za korisnike kuhinje tako i za samu eparhiju.

„Mi smo zahvalni, kako Opštini tako i svim zaposlenim u opštinskim preduzećima i ustanovama, koji su odlučili da pomognu novčano crkveno – narodnu kuhinju u kojoj se svakodnevno pripremaju obroci za preko 100 korisnika“, kazao je otac Savo.

Podsjećamo, crkvena narodna kuhinja “Divna Veković”, koja postoji u sklopu eparhije Budimljansko – nikšićke, predstavlja podršku i oslonac za stare, bolesne i socijalno ugrožene građane. Kuhinja na mjesečnom nivou spremi od 2400 do 2500 obroka, što je na godišnjem oko 30 hiljada. Trenutno imaju 105 korisnika, a vrše i dostavljanje namirnica porodicama koje daleko žive.

Otvorena je na Vaskrs 2017. godine uz blagoslov episkopa Budimljansko-nikšićkog G. Joanikija.

POVEZAN TEKST: