Svečano uručivanje ključeva za 94 nova stana na Rudešu za izbjegla i interno raseljena lica sa prostora bivših jugoslovenskih republika, u okviru Regionalnog stambenog programa u Crnoj Gori, biće održano u utorak 26. marta u 12.00 časova, u naselju Rudeš u Beranama.

Prisutnima će se obratiti predsjednik opštine Berane Dragoslav Šćekić, donatori – predstavnici Evropske unije, ambasada i Vlade Crne Gore, kao i korisnici programa.

Podsjetimo, kao još jedan doprinos zatvaranju poglavlja raseljeništva na prostoru bivših jugoslovenskih republika, u sklopu ovog stambenog programa u Crnoj Gori, završena je izgradnja 94 stana za korisnike u opštini Berane, ukupne vrijednosti oko 3.9 miliona eura.

Glavni donator programa je Evropska unija, a finansijsku podršku obezbijedile su i vlade Sjedinjenih Američkih Država, Italije, Njemačke, Norveške, Švajcarske, Danske i Turske. Snažnu podršku programu daju Visoki komesarijat Ujedinjenih nacija za izbjeglice (UNHCR) i Organizacija za evropsku bezbjednost i saradnju (OEBS).