U organizaciji Opštine Berane, Fudbalskog saveza Crne Gore, FK Komovi i Sjeverne fudbalske regije ovog vikenda je održana sportska manifestacija „Dječji fudbalski dani – Berane 2018“.

Predsjednik opštine Dragoslav Šćekić, sekretar za sport, kulturu, omladinu i saradnju sa NVO Goran Folić i direktor Agencije za izgradnju i razvoj Miro Vešović i svojim prisustvom su podržali ovaj događaj u našem gradu.

„Na turniru koji je organizovan po uzoru na Dansku školu fudbala, učestvovalo je više od 300 djece sa sjevera Crne Gore, uzrasta od pet do 13 godina,  koji treniraju u klubovima Sjeverne fudbalske regije“, rekao je sekretar Folić.

„Na terenima gradskog stadiona, tokom dvodnevnog druženja, djeca su u devet grupa i na devet stanica dobijala određene fudbalske zadatke“, objasnio je sekretar i dodao da će Opština Berane uvijek podržati manifestacije koje okupljaju veliki broj djece.

U slučaju da Danska škola fudbala ponovo zaživi u našem gradu to bi bio veliki uspjeh za sve nas a pogotovo za djecu jer bi to značilo dobitak vrijedne opreme koju ta organizacija dodjeljuje, zaključio je na kraju.

U realizaciju ovog projekta uključili su se i predstavnici opštinske Služba zaštite i spašavanja, policije i Doma zdravlja koji su djeci prezentirali svoje svakodnevne aktivnosti.

Ovaj događaj okupio je djecu i klubove iz Gusinja, Murina, Andrijevice, Petnjice, Rožaja i Berana, od kojih je nastupilo 100 djevojčica. Iz našeg grada učestvovali su FK “Berane“, OFK „Berane“ i ŽFK “Cveteks“, kao i djeca iz Dnevnog centra za djecu i omladinu sa smetnjama i teškoćama u razvoju i pripadnici RE popilacije iz naselja Talum i Riversajd.

Prema riječima koordinatora ovog turnira Vaska Dragovića djeca su uživala u ovom druženju tako da je turnir bio i više nego uspješan.

Svim učenicima turnira obezbijeđene su majice i medalje, a klubovima lopte, pehari i zahvalnice.