Dječaci iz Berana predstavljaće Crnu Goru na Svjetskom kupu u malom fudbalu, koji se održava 13. i 14. jula u Varšavi, u Poljskoj.

Djeca iz Berana na Svjetskom kupu u malom fudbalu

Na takmičenju koje se organizuje sedmi put, a koje je namijenjeno djeci bez jednog ili oba roditelja, kao i iz hraniteljskih porodica ili domova, boje naše zemlje će braniti sedam dječaka godišta 2002. i mlađi.

„Na poziv organizatora – poljskog udruženja „Nada za mundijal“, Opština Berane je sastavila tim od sedam dječaka koji će predstavljati Crnu Goru na ovom značajnom sportskom događaju međunarodnog karaktera“, kazao je savjetnik predsjednika Zoran Jojić na ispraćaju organizovanom, ovim povodom, ispred zgrade Opštine.

Jojić je objasnio da je ovo takmičenje odlična prilika da se naša djeca druže sa svojim vršnjacima iz čitavog svijeta i tako steknu jedno veliko iskustvo.

Djeca iz Berana na Svjetskom kupu u malom fudbalu

„Takmičenja u grupama se odvijaju na pomoćnim terenima poljskog šampiona FK „Legija“, dok se polufinalna i finalna utakmica igraju na glavnom terenu“, naveo je on i dodao da naši igraju u grupi sa Belgijom, Bjelorusijom, Bosnom i Hercegovinom, Hrvatskom i Češkom.

Ispraćaju je prisustvovao i potpredsjednik opštine Marko Lalević, koji je poželio fudbalerima srećan put i dobar plasman na prvenstvu.

U crnogorskom timu su Petar Barjaktarović, Pavle Vulević, Aleksandar Barjaktarović, Petar Femić, Pavle Vulević, Darko Pešić, Danijel Deletić i Muhamed Agović, a sa njima su otputovali Dragoje Rajković iz resornog sekretarijata za sport Opštine Berane i Vasko Dragović, Fudbalski savez Crne Gore.

Pomenuta organizacija „Nada za mundijal“ je 2011. godine u Poljskoj organizovala nacionalni i međunarodni fudbalski šampionat za djecu iz domova, zatim 2012. godine – tri sedmice prije početka Evropskog šampionata u fudbalu, na takmičenju su učestvovale ekipe iz sedamanest zemalja (Rusija, Francuska, Češka…), naredne godine iz dvadeset i četiri, dok je prošle bila najveća posjeta od 28 učesnika.