Apel građanima da prilagode svoje aktivnosti najavljenoj meteorološkoj situaciji. Sve nadležne službe su u pripravnosti, saopšteno je iz Direktorata za vanredne situacije MUP-a.

Direktorat upozorava na nevrijeme danas

Zbog obilne količine kiše i velikog priliva vode, jakog-olujnog južnog vjetra, danas su potencijalno moguće određene posljedice u centralnim, južnim i primorskim predjelima Crne Gore.

Direktorat za vanredne situacije MUP-a izdao je upozorenje nadležnima i građane pozvao da prilagode svoje aktivnosti najavljenoj meteorološkoj situaciji.

„Na osnovu informacije Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju, danas se očekuju jaka ciklonska aktivnost i nestabilne vremenske prilike sa kišom, povremeni pljuskovi sa grmljavinom i sa jakim, lokalno na udare olujnim južnim vjetrom. U centralnim i južnim predjelima očekuje se obilna količina kiše. Intenzivne padavine i obilna količina kiše očekuju se naročito u popodnevnim i večernjim satima, a potencijalno su moguće kratkotrajne olujno-grmljavinske vremenske nepogode“, navode iz Direktorata.

Zbog obilne količine kiše i velikog priliva vode, jakog-olujnog južnog vjetra, ističu da su potencijalno moguće i određene posljedice u centralnim, južnim i primorskim predjelima.

„Svi nadležni subjeki sistema zaštite i spašavanja će za pomenuti period podići nivo operativne spremnosti za odgovore u ovakvim situacijama“, zaključuje se. 

print

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *