Delegacija Opštine Berane u sastavu – predsjednik SO Berane Novica Obradović i menadžer Opštine Vladimir Đaković, posjetila je osmi Dunavski biznis forum, gdje je na panelu o međuregionalnoj saradnji predstavila razvojne potencijale naše opštine. Naši predstavnici su kroz učešća na brojnim panelima uspostavili niz kontakata i ugovorili saradnju Opštine Berane sa brojnim partnerima iz Srbije, BiH, Hrvatske, Slovenije, Rumunije …

Delegacija Opštine na Dunavskom biznis forumu

Dunavski biznis forum je plod privatnog i javnog partnerstva, tačnije saradnje „Medija inventa“ d.o.o. i Pokrajinske vlade, sa ciljem da se promoviše i afirmiše Dunavska strategija. Ove godine, osmi po redu, Forum se organizuje pod pokroviteljstvom Privredne komore Srbije, Pokrajinske vlade i Grada Novog Sada, u organizaciji „Medija inventa“ d.o.o., Unije poslodavaca Srbije, Udruženja za evropsku teritorijalnu saradnju TERIS sa sjedištem u Sloveniji, Instituta evropskih regiona iz Salcburga i Klastera „Ekopanonija“ iz Novog Sada.

Osmi dunavski biznis forum okupio je ove godine veliki broj predstavnika javnog i privatnog sektora, univerziteta i kompanija koje posluju u jedinstvenoj teritorijalnoj mreži u slivu rijeke Dunav. Potpredsjednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za privredu i turizam, Ivan Đoković svečano je otvorio Forum, a potom uzeo učešće u plenarnoj sjednici.