„Opština Berane i resorni sekretarijat su i ove godine omogućili poljoprivrednim proizvođačima sa područja naše opštine, kao i svojim zaposlenima, da posjete sajam i na taj način unaprijede svoja znanja iz oblasti poljoprivredne proizvodnje, razmijene iskustava sa međunarodnim akterima iz ove oblasti, a takođe i primijene neke od noviteta“, kazao je sekretar za poljoprivredu, turizam i vodoprivredu Božo Premović, povodom posjete delegacije sajmu u Novom Sadu.

tekst

Međunarodni 86. poljoprivredni sajam koji se održao u Novom Sadu od 11. do 17. maja, a koji važi za jedan od najposjećenijih u Evropi, okupio je značajne predstavnike agrobiznisa, zatim privrednih grana kako iz Evrope, tako i iz 60-ak zemalja sa drugih kontinenata.

Na njemu je prezentovana najsavremenija poljoprivredana mehanizacija, proizvodi i usluge iz najudaljenijih krajeva svijeta.

„Jedan od načina kako upoznati inovacije i trendove u tehničkoj i tehnološkoj proizvodnji, izložbi organske hrane, poljoprivrednim proizvodima, kao i primjeni nauke i mehanizacije u agrarnoj proizvodnji je svakako posjeta sajmovima“, naglasio je sekretar Premović.

tekst